+358 40 708 3096 rakkaudensiivin@gmail.com

Dharamshala on uudehko tunnelmallinen joogasali Turun Pläkkikaupungissa. Tänne ovat aivan kaikki hyvin tervetulleita riippumatta notkeudesta, koosta tai kehorajoitteista. Sinun ei tarvitse tietää joogasta tai olla joogannut ennen, mukaan voit hypätä koska tahansa. Meillä on lämmin henki shalassa ja jokainen otetaan avoimesti vastaan. Toivon että rohkenet tulla joukkoomme.
Oma tietoinen joogapolkuni on alkanut 2008. Kaikki joogan polut, Bhaktijooga, karmajooga, jnanajooga ja rajajooga ovat olleet tämän jälkeen vahvasti mukana matkallani. Joogaohjaajaksi opiskelin Intiassa 2017. Intia on ollut minulle kuin toinen koti jo monta vuotta ja halusin kouluttaa itseäni siellä missä sijaitsevat joogan juuret. Oma missioni joogaohjauksessa on auttaa ihmisiä löytämään tasapainoa, vahvistamaan kehoyhteyttä, ja ennenkaikkea opettaa rakkautta sekä armoa itseä kohtaan. Olen hyvin intuitiivinen ja toimin nopeasti jos ohjaus on vahva, tästä syystä perustin oman salin Turkuun samana vuonna kun valmistuin joogaohjaajaksi.
Tarkoituksena oli tuoda pala Intiaa Suomeen, luoda paikka jossa on turvallista tuntea, prosessoida ja yhdistyä omaan Itseen. Kehoyhteys on jatkuvasti yhä tärkeämpää, mitä paremmin hallitset kehoasi, opit hengittämään sekä hiljentymään, sitä helpompi sinun on hallita mieltäsi joka usein pyrkii sabotoimaan elämääsi. Monella on paljon ennakkoluuloja joogaa tai omaa kehoa kohtaan. Dharamshalassa opettelemme kuuntelemaan ja arvostamaan kehoamme sekä sen viestejä. Jooga on pääasiassa henkinen harjoitus, väline jossa opimme armoa ja rakkautta itseä kohtaan. Salillamme opimme usein myös itsestämme, tunteistamme ja vahvistamme kehoyhteyttä.
Nykyään ihmiset elävät ja työskentelevät melkoisen paineen alla, stressi ja masennus ovat hyvin yleisiä sairauksia. Joogalla haluan antaa turkulaisille mahdollisuuden hetkeen jossa saa päästä irti kaikesta. Monesti kuulen miten joogatunnin, ja loppurentoutuksen aikana oppilailla ovat sykkeet menneet jopa alle unen tason, jooga on myös siis hyvin palauttava liikkumis-ja rentoutumismuoto.
Joogan avulla pystymme kokemaan harmoniaa ja tasapainoa ja opimme lisäämään sitä elämäämme. Joogaharjoittelu kehittää meissä myös sinnikkyyttä, itsekuria, päättäväisyyttä ja sitkeyttä. Useat tutkimukset ovat vahvistaneet joogan monia hyötyjä niin henkiselle kuin fyysiselle hyvinvoinnille. Joogan säännöllisen harjoittamisen on koettu edistävän terveyttä, parantaa voimaa ja joustavuutta sekä lieventävän stressin, masennuksen ja ahdistuksen oireita. Joogan hyvinvointia edistävät vaikutukset voidaan huomata jo muutaman harjoituskerran jälkeen.
Myös hengitysharjoitukset on olennainen osa joogaa. Erilaisilla hengitystekniikoilla säätelemme hapenottokykyä, hallitsemme energiaa. Hengitysharjoitusten vaikutuksia on monia, esim. edistää aineenvaihduntaa, puhdistaa verta, vähentää hermoimpulsseja, tasapainottaa mieltä ja kehoa.
Turussa on useita erilaisia ihania saleja, tällä puolella Turkua, taidamme kuitenkin olla ainoita. Kuten mainittu meidän paikkamme muistuttaa Intiaa, tuoksuineen ja väreineen. Jo rappukäytävään astuminen kuulemma keventää taakkaa ja vahvistaa vapautunutta olotilaa. Tunnelma on aito, ja suorittaminen jää Dharamshalan ulkopuolelle, saatat löytää hyvinkin voimaannuttavia hetkiä meillä. Kaikki tunteet on sallittu, toisinaan joku voi itkeä, toisinaan nauramme hysteerisesti ja toisinaan taas olemme hiljaisuudessa. Kesäisin pyrimme nauttimaan myös Turun luonnosta ja löytämään joogapaikkoja luonnonhelmasta. Valitsitpa sitten meidät, tai jonkun muun joogasalin, tärkeintä on että valitset joogan.
Dharamshalassa on joogaa tarjolla lapsille, nuorille, aikuisille ja myös erikseen heille joilla on erilaisia rajoitteita. Itse suosittelen koittamaan eri joogatunteja, ja käymään jokaisessa tasaisesti. Blessed Yin on syvärentouttava melko staattinen joogatunti, jossa viihdymme asanoissa minuutteja, rentouttaen koko kehoa. Dharmic Hatha on lempeä, mutta dynaamisempi harjoitus kuin Yin. Dharmic hatha on tasapainottava, kokonaisvaltainen harjoitus. Dynaaminen Hatha taas on voimakkain, tässä taustalla soi raskaampi metallimusiikki. Dynaamisella tunnilla on useita toistoja, tämä on loistava valinta jos haluat saada voimaa kehoon.
Tärkein viesti kuitenkin on: Jooga kuuluu kaikille, älä anna uskomustesi kehostasi, notkeudestasi tai tietoisuudestasi olla esteenä.
Dharamshalasta löytyy matot, viltit ja tyynyt joten et tarvitse kuin ottaa itsesi mukaan ja mukavat rennot vaatteet. Voit myös varata ajan energiahoitoon, tai keskustelumuotoiseen Enkeliterapiaan joka on ns.henkistä valmennusta. Voit myös osallistua retriitteihin, , work shopeihin ja erilaisiin hyvinvointitapahtumiin kauttamme.